MOROSO колекцијата Pebble Rubble освои награда за дизајн 2023

MOROSO со воодушевување ја објавува добиената награта за дизајн од Wallpaper* 2023 за: Фасцинантни камени формации. Наградата е посветена на колекцијата MOROSO Pebble Rubble. Pebble Rubble е колекција создадена од шведското дизајнерско дуо Софија Лагерквист и Ана Линдгрен. Pebble Rubble е вистинско сензорно искуство. Илузија која нè мами и нè плени, менувајќи ја нашата перцепција за времето.

Цитирајќи ги Софија Лагер и Ана Линдгрен: „Нашата нова колекција на мебел за Моросо ги следи формите пронајдени во природа.  Како деца во наша родна Шведска, нашето игралиште беше шумата и замислувавме како карпите, мoвот и паднатите дрвја се мебел, место каде може телото да се одмор. За оваа колекција ние скениравме 3D карпи, кои ги забележавме при нашите многубројни прошетки ви природата и ги создадовме овие органски форми како декоративни, удобни парчиња мебел.

Линк до колекцијата https://moroso.it/prodotti/pebble-rubble/?lang=en

Исто така МOROSO се најде на предната страна на списанието ELLE DECORATION

Галерија

Поврзани блог статии